Op afstand verbinden naar apparatuur achter een firewall?

Heb je ooit de uitdaging gehad om op afstand toegang te krijgen tot apparatuur die verstopt zit achter een firewall? Of misschien heb je het nodig gehad om apparatuur te monitoren, gelegen in het netwerk van je klant of een onbemande locatie? Je bent niet de enige. Onze klant 

ASP Warmte en koudetechniek beheert klimaatsystemen die zich in het netwerk van zijn klant bevinden.

Voor locaties waar ASP geen toegang heeft tot het netwerk plaatsen we een router met SIMkaart die we verbinden met ons netwerk. 

Daarnaast hebben we een iets geavanceerdere oplossing voor situaties waarbij het apparaat zich achter een firewall bevindt. Deze oplossing houdt in dat een klein routertje apparaat wordt geinstalleerd tussen het netwerk van uw klant en de apparatuur die bereikt moet worden. Dit apparaat wordt vervolgens door ons aangesloten op ons netwerk.

Het mooie aan deze tweede oplossing is dat deze ook functioneert wanneer het netwerk van de klant niet toegankelijk is van buitenaf en volledig onafhankelijk draait van dit netwerk. De klant (en hun IT-partij) hebben geen zorgen over het apparaat omdat het geen lokale verbindingen opzet en alles versleuteld naar ons netwerk stuurt. 

Met deze oplossing hoef je je geen zorgen te maken over netwerkproblemen of firewall-beperkingen die beperkingen geven om  apparatuur op afstand te beheren.

Iets voor jou? Neem contact met ons op!