Straalverbinding


Met een straalverbinding wordt draadloos een netwerk- of internetverbinding tot stand gebracht tussen twee locaties. Je kunt hierbij denken aan twee kantoorgebouwen of bijvoorbeeld een kantoor en bedrijfshal. De afstand kan variëren van enkele meters tot tientallen kilometers. Enige voorwaarde is dat er een vrije zichtverbinding tussen beide objecten aanwezig is.


Waarom kiezen voor een draadloze verbinding?


Straalverbindingen worden gebruikt als betrouwbaar alternatief voor vaste netwerkverbindingen wanneer een vaste verbinding niet mogelijk of te duur is. Een straalverbinding kan worden gebruikt als primaire internetverbinding, uitbreiding van het interne netwerk of bijvoorbeeld als backup-verbinding.

Een draadloze netwerkverbinding is veelal goedkoper dan de aanleg van een vaste verbinding met bijvoorbeeld glasvezel. Daarnaast zijn de draadloze verbindingen zeer betrouwbaar en zijn gigabit-snelheden zonder meer mogelijk.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een point-to-point verbinding?

Contact 

Stuur ons een berichtje met de te koppelen locaties

Site survey

We gaan kijken of een straalverbinding mogelijk is

Techniek

XSbyte zoekt de beste techniek en hardware voor de verbinding

Offerte

We sturen jou een offerte voor de oplossing

Frequenties

Voor draadloze netwerkverbindingen zijn meerdere frequenties toepasbaar. Naast de bekende 5GHz-band wordt ook gebruik gemaakt van 60GHz. Het voordeel van deze laatste frequentie is de grote bandbreedte en afwezigheid van storingen. Wel is de maximale afstand beperkt is tot ~2 kilometer. Voor grotere afstanden wordt gebruik gemaakt van 5GHz.

Op onze nieuwspagina staan een aantal voorbeelden van de door ons gemaakte straalverbindingen. 

Buitengebied

Wil je als bedrijf in het buitengebied profiteren van snelle internetverbindingen zonder de hoge kosten van traditionele bekabeling? Overweeg dan een straalverbinding! Het werkt heel simpel: op een plek waar goed internet beschikbaar is (zoals glasvezel of coax), zetten we een zender op. Deze straalt het internetsignaal door de lucht naar jouw bedrijfslocatie. En voilà, je hebt toegang tot snel en betrouwbaar internet, zelfs in de meest afgelegen gebieden!

Managed straalverbinding

Met onze managed straalverbindingen ben je verzekerd van een stabiele en betrouwbare verbinding tegen een vast maandbedrag. Wij houden de verbinding continu in de gaten en vervangen direct de apparatuur bij eventuele defecten. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over onverwachte kosten of stilstand. Bovendien zijn de eenmalige kosten van een managed straalverbinding lager, waardoor je direct profiteert van een kostenbesparende oplossing zonder in te boeten op kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Wij denken graag met je mee.