Hoe we de GGD Groningen tijdens de COVID-pandemie voorzien hebben van internet

De COVID-19 pandemie bracht een golf van uitdagingen met zich mee, waaronder de noodzaak om snel en flexibel test- en vaccinatielocaties op te zetten. Dit was een aanzienlijke uitdaging, vooral op locaties waar internetconnectiviteit niet aanwezig is. Bij XSbyte namen we de taak op ons om op diverse locaties voor de GGD Groningen betrouwbare internetverbindingen te verzorgen. Van prikstraten, testlocaties tot opslaglocaties voor vaccins, onze missie was duidelijk: de operaties moesten soepel en veilig verlopen.

Eén van de uitdagingen was dat niet op alle locaties een 5G-mast in de buurt beschikbaar was. Om dit te overbruggen, gebruikten we apparatuur die op het dak of aan de gevel gemonteerd moest worden en gericht worden op de mast. Met deze innovatieve aanpak konden we grotere afstanden overbruggen en haalden we snelheden tot 200 Mbit/s.

Dankzij onze oplossingen konden de locaties van GGD Groningen snel operationeel zijn, vaak binnen één dag. We zorgden ervoor dat de dataoverdracht tussen de locatie en de centrale systemen veilig kon verlopen en dat de locaties zonder al te veel moeite verplaatst konden worden.

Het succes van onze inspanningen onderstreept de veerkracht en het aanpassingsvermogen van technologie in tijden van crisis. Dankzij onze snelle en effectieve acties, kon de GGD Groningen ondanks de uitdagingen haar cruciale rol in de pandemierespons vervullen.