Het meest open glasvezelnetwerk van Stad


Er gaat niets boven Groningen. Maar ditzelfde geldt voor de grond onder de stad Groningen. Hier ligt namelijk een uniek glasvezelnetwerk. Het Community Network Groningen, kortweg CNG. Het netwerk bedekt bijna de hele stad en verbindt tal van publieke locaties, datacenters en commerciële partijen met het elkaar en met internet.

Wat dit netwerk zo bijzonder maakt, is dat je geen traditionele internetaansluiting krijgt zoals bij Ziggo of KPN maar een zogenaamde dark fiber. Met deze dark fiber verbindt je bijvoorbeeld een meerdere vestigingen onderling met elkaar en/of met één van de datacenters in de stad Groningen. Je kunt het zien als je 'eigen' stukje privé glasvezel met een bijna grenzeloze capaciteit. En dat geeft heel veel mogelijkheden!

Afhankelijk van de apparatuur aan beide kanten van de glasvezel kan er met gemak 100 Gbit/s over deze glasvezel. Daarmee is het bijvoorbeeld mogelijk om de  gebruikers in een bedrijfsverzamelpand van eigen internet voorzien zonder dat de bandbreedte hoeft te worden gedeeld. Maar het is ook mogelijk om servers in een datacenter te koppelen met een lokaal bedrijfsnetwerk. Zelfs een heel bedrijventerrein kan op deze wijze worden ontsloten.

Met name voor multi-tenant panden is een aansluiting op Community Network Groningen een zeer interessante optie. Ben je verhuurder of projectontwikkelaar van bedrijfsverzamelgebouwen dan komen we graag met je in contact om je verder te vertellen over de voordelen van een aansluiting op het CNG-netwerk. 

Wil je weten of jouw pand ook aangesloten kan worden op het CNG netwerk? Neem dan contact met ons op, of vul onderstaand formulier in. In veel gevallen is een aansluiting binnen 20 weken (meestal sneller) te realiseren.