Glasvezel
"De Kop Breed"

De bedrijventerreinen en omliggende gebieden in/om Roden en Peize zijn voorzien van glasvezel via het project "De Kop Breed Glasvezel". Op deze pagina vind je meer informatie over dit project. 

Enkele jaren geleden is er glasvezel aangelegd door Coöperatie De Kop Breed. Wij zien dat voor steeds meer ondernemers een stabiele internetverbinding een cruciale rol speelt. Daarom hebben PLINQ en XSbyte de handen in één geslagen laten je graag de voordelen ervaren van stabiel en betrouwbaar glasvezelinternet met service om de hoek! 


Voordelen glasvezel

Het grootste voordeel van een glasvezelverbinding is de snelheid. In de buitengebieden van Roden en Peize kun je naast een snelle glasvezelverbinding alleen kiezen voor een langzame en ouderwetse xDSL verbinding. 

De betrouwbaarheid van een glasvezelkabel is veel hoger dan een koperverbinding. Koperverbindingen liggen vaak al heel lang onder de grond en de kwaliteit hiervan vermindert. Daardoor vermindert de snelheid en de betrouwbaarheid. Een glasvezelverbinding gaat nooit achteruit in de kwaliteit van de verbinding. 

Een glasvezelverbinding heeft een gelijke snelheid voor uploads en downloads. Je kunt dus net zo snel gegevens verzenden als ontvangen. Een koperverbinding heeft vaak een hogere downloadsnelheid en lagere uploadsnelheid. Hierdoor verzend je gegevens veel langzamer dan je ze kunt ontvangen. 

De glasvezeltechniek is eenvoudig te upgraden in de toekomst door bijvoorbeeld een nieuwe router te plaatsen met de nieuwste techniek. Op dit moment is een glasvezelverbinding van 500Mbit/s de standaard, maar in dit gebied kunnen we momenteel tot 1.000 Mbit/s leveren. in de toekomst zal dit nog verder worden uitgebreid!


Wat kan XSbyte betekenen?

Wij hebben veel ervaring met het opzetten van bedrijfsnetwerken (draadloos en bekabeld) en internetverbindingen. Daarnaast kunnen we je advies geven of helpen met je bedrijfsautomatisering. 


FTTH 1000/1000

 75 .00

per maand
  • 1000/1000 Mbit/s
  • 1 vast IP adres
  • € 99 activatiekosten 
  • Inclusief wifi check
  • Eventuele gebiedstoeslag

FTTH 500/500

55 .00

per maand
  • 500/500 Mbit/s
  • 1 vast IP adres
  • € 99 activatiekosten 
  • Inclusief wifi check
  • Eventuele gebiedstoeslag

Op de verbindingen is het mogelijk om een extra IP blok van 4 of 8 IP's te nemen. 

De gebiedstoeslag is een bijdrage voor de hoge aanlegkosten voor het buitengebied. Als de gebiedstoeslag in het verleden reeds is afbetaald dan worden hier geen extra kosten voor berekend. 

Bestelformulier

In onderstaand formulier kun je de prijzen bekijken en tevens je bestelling doen.
Na ondertekening ontvang je het bestelformulier op het opgegeven e-mailadres, we nemen vervolgens contact met je op voor nadere afhandeling.


Er moet een adres worden opgegeven om een kaart in te sluiten